top of page

KUNSTFIETSTOCHT AGENDA

Platform P–OST, Arnhem | PARK-WALK - Joké Beltman | Expo 30.06.2022 - 03.07.’22

CASCO, Utrecht | Gevonden Schatten - Travelling Farm Museum | Workshop 09.07.’22

Nieuw en Meer, Amsterdam - Show me what you got - Benjamin Francis, Riëtte Wanders, Maartje Folkeringa & Zazi Creyghton | expo 22 - 24.07.'22

NEST, Den Haag | FabeldierNEST - Verwend NEST met Valentina Gal | workshop 03.08.’22 & expo 05.08.'22

Showroom MAMA, Rotterdam | Tekenaars Takeover - Tijs van Bakel, Tessa Biemans, Lisa Blaauwbroek, Peter Vianen, Jacco Weener en DJ Zez expo 12.08.'22

RUIS, Nijmegen | SLOT SOLO ♡

Schrijf je hier in voor mijn niewsbrief.

wijzer

‘Wolk, mier, vlieg, lantaarnpaal, kiezelsteen, mestkever’
Sommige dingen lijken niets met elkaar te maken te hebben maar toch bevinden zij zich in hetzelfde stukje werkelijkheid. Verwonderd en verbaasd door de grootste en de kleinste dingen verzamel ik hen om ze vervolgens - verbonden aan persoonlijke verhalen en nostalgische herinneringen - uit te werken in sculpturen en installaties. Gek genoeg lijken dingen die afstoten mij juist aan te trekken. Zo heb ik een grote fascinatie voor insecten, allergieën, horror, fetisj en de waanzin van wat op de wereld gebeurt, zoals avondklokrellen en minderjarige drillrappers die elkaar neersteken met messen. Al spelend bestrijd ik ernstige zaken met humor, bijvoorbeeld bij het werk ‘Hou je bek en prik me’, dat de tekst is op een uitvergrote keramische geel/ blauw gekleurde Corona fles.

 

In de zonnige zomermaanden van 2022 ga ik een fietstocht maken langs verschillende kunstinstellingen in Nederland. Iedere week zal bestaan uit één fietsdag om vervolgens de rest van de week, samen met een kunstenaar of collectief uit de desbetreffende stad, aan een expositie te werken en deze tentoon te stellen. 

De eerste stop bij P–OST, Arnhem, in samenwerking met Joké Beltman, was expositie PARK-WALK. Een grote installatie, opgebouwd uit ruimtelijk en kinetisch werk, met wind, geluid en kleine video’s, geïnspireerd op een wandeling door een park en de turbulentie van een cakewalk op de kermis. Hierna vervolgt de reis naar CASCO, Utrecht waar ik een workshop Gevonden Schatten zal geven in samenwerking met het Travelling Farm Museum. Daarna start een werkperiode met aansluitend een expositie bij Nieuw en Meer in Amsterdam om vervolgens neer de stranden bij NEST in Den Haag en daar in samenwerking met Valentina Gal die het educatie programma daar doet een Verwend NEST workshop te geven met aansluitend een expositie op Het Veld. Hierna vervolgt de reis naar Showroom MAMA, Rotterdam waar ik samenwerking zoek met verschillende kunstenaars die allemaal een liefde koesteren voor tekenen. En tot slot zal er een solo tentoonstelling zijn bij RUIS in Nijmegen waar alle werken bij elkaar komen. 

 

Volg de fietstocht op Instagram www.instagram.com/chantal.van.lieshout/ 

bottom of page