top of page

MODE MIJT

O DE NACHT V/D MODE, Arnhem 

08.06.2019

[Video werk en eendaags sculptuur]:

 

Deze Mode Mijt stond op het Kazerneplein in Arnhem tijdens de Nacht v/d Mode. Als je het mij vraagt, een perfecte plek voor een uitvergrote huisstofmijt. Als een ware koningin werd ze door de straten van Arnhem gedragen. Ze was zo groot dat ze als een voertuig deel moest nemen aan het verkeer. 

Aangekomen op locatie heb ik haar modieuze laarsjes aan getrokken. De teksten die te lezen waren op de laarsjes had ik verkregen van studenten Fashion Design van ArtEZ. Op deze manier probeerde ik deze uitvergrote huisstofmijt  in de modewereld te integreren. 

 

Mijn ogen zijn rood doorlopen, ik snotter en huil. De jeuk trekt van mijn neus en ogen naar mijn gehemelte en oren. De huisstofmijten hebben weer eens geen rekening met me gehouden. Nederig vraag ik de Mode Mijt of ze haar soortgenoten kan vragen niet meer in mijn matras te vertoeven. Voor hen zou ik een bakje huidschilfers en haren kunnen maken, het vochtig en donker houden. Zo zouden ze mij niet meer lastig vallen en zou ik geen constante  loopneus meer hebben, of mij ogen uitkrabben. Helaas kon zij door haar grootsheid niet meer met haar mirco soortgenoten communiceren. Ze had de microkosmos geruild voor de wereld van het verkeer en van de mode. Ze dacht eraan dit jaar nog haar rijbewijs te halen en morgen ging ze winkelen, op zoek naar nog meer, nog modieuzere laarsjes.”

bottom of page