top of page
IMG_4530.JPG

Wildwaterbaan @ Social Aspects, Derde Wal 

Residentie van 10.06.2020 - 17.06.2020 ONLINE 

De wildwaterbaan, Chantal herinnert zich hem als de dag van gisteren. Eerst de trap op, hoger en hoger. Dan een klein badje, de eerste waterheuvel over om vervolgens door plastic flappen buiten te komen. Het water was warmer dan de buitenlucht en stoomde. Eerst een bocht naar links, dan een s-bocht, dan weer een waterheuvel, vervolgens een snelle stroming, nog meer water heuvels, een splitsing en bubbels en een nog snellere stroming, dan weer een heuvel, een donkere tunnel en plots was je binnen, een bocht naar rechts en tot slot een grote brede glijbaan die je met flauwe bocht naar het eind badje vervoerde.

Binnen haar werk brengt Chantal graag de hulpeloze fruitvlieg die per ongelijk op een van je badkamer tegeltjes verdrinkt onder de aandacht brengen. Wellicht voelt deze fruitvlieg zich net zo euforisch maar ook klein en hulpeloos als hoe zij zich voelde in de wildwaterbaan. Speciaal voor deze vlieg is zij van plan een wildwaterbaan te bouwen. 


Om dit te bewerkstelligen werkt Chantal voor de eerste keer met epoxy-klei. Vervolgens filmt ze dit sculptuur en vraagt ze andere kunstenaars om op deze film ver te borduren. Het internet zal functioneren als openbare ruimte waarin ik samen met deze andere kunstenaars een kettingreactie kunstwerk in gang breng. Een soort digitale kunst optocht die zich verspreid op een vergelijkbare manier als een virus. 
 

Kijk op de Derdewal Instagram bij Vliegparade highlight voor de films: https://www.instagram.com/derdewal/

https://derdewal.nl/projecten/social-aspects/wildwaterbaan

bottom of page