top of page
IMG_3350
IMG_3334
IMG_3333
IMG_3293
IMG_3296
IMG_3303
IMG_3298
IMG_3343

Paradox van de keuze

29.03.2016

Het wisselvallige weer van april maakt mijn besluiteloos. Het begint al bij de kleding kiezen die ik aan moet trekken. Mijn kast puilt uit van de hoeveelheid kleding die ik bezit. Buiten schijnt de zon dus ik besluit zonder jas naar buiten te gaan. Wanneer ik net de straat uit loop begint het plotseling te regenen. Toch maar even terug naar binnen, een jas aan doen. 

Met dit regenachtige weer krijg ik altijd zin een een lekker kopje thee. Maar naar welke supermarkt zal ik gaan? De Albert Heijn is het dichts bij, maar de plus ligt op de route.

De Lidl is vast goedkoper, maar dat is te ver weg. Net als de Aldi. De Ekoplaza heeft vast betere thee, maar die is me dan weer te duur. Uiteindelijke besluit ik naar alle winkels te gaan.  

Ik moet denken aan mijn reis naar Uganda. We kregen een tour door Kalinzu Forest, die eindigde aan de grens van een groot uitgestrekt thee veld. De gids vertelde dat veel Indonesiërs naar Uganda komen om daar thee te verbouwen. Langzaam slokken deze theevelden de regenwouden op. 

Thee is voor mij een drankje dat rust uitstraalt. Een verantwoorde keuze. Maar zelfs thee drinken is dus niet echt verantwoord. 

In de supermarkten stuit ik op schappen vol thee. Tussen de vele theesoorten zoek ik de groene thee. Onder deze groene thee soorten zijn er per winkel ook nog enkele merken waar ik tussen kan kiezen. Mijn hoofd tolt. De vrijheid van keuze werkt mij altijd tegen.. 

IMG_2929
IMG_2934
IMG_2951
bottom of page